زلنسکی به خط پایان قدرت نزدیک می‌شود؟-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند
مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

زلنسکی به خط پایان قدرت نزدیک می‌شود؟

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه ناتو و آمریکا نسبت به ارسال کمک‌ها به اوکراین دچار تردید شده اند، گفت: موضوع اصلی غرب تغییر رئیس جمهور اوکراین نیست، بلکه نمی‌دانند تا چه زمانی و چگونه باید از این کشور حمایت مالی کنند.
مرتضی مکی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۰ - ۲۳ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 13
کد خبر: ۲۴۹۶۴۳

زلنسکی به خط پایان قدرت نزدیک می‌شود؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سرویس اطلاعات خارجی روسیه پیام‌های رمز‌گشایی‌شده‌ای را منتشر کرد که از رایزنی آمریکایی‌ها با رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، زالوژنی فرمانده سابق نیروهای مسلح این کشور و رازومکف رئیس سابق مجلس اوکراین درباره جایگزینی فرد دیگری به جای زلنسکی حکایت دارد.

موضوع مهم برای سیاستمداران، دولتمردان و تأثیرگذاران در سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا، زلنسکی نیست؛ بلکه موضوعات مختلف اوکراین است که دنیای غرب ازجمله آمریکا درگیر آن شده اند


مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره اسناد فاش شده از تلاش دولتمردان آمریکایی برای تغییر رئیس جمهور اوکراین به «راهبرد معاصر» گفت: انتشار چنین خبرهایی در فضای بسیار پرتنش جنگ اوکراین معمولی به نظر می آید، زیرا فضای پرتنشی درعرصه میدانی و سیاسی اوکراین را زیر فشار قرار داده است، لذا در جنگ روانی به راه افتاده موضوعاتی مطرح می شوند که تک بعدی نیستند.


وی افزود: موضوع حائز اهمیت اینکه باید تحولات سیاسی و میدانی جنگ اوکراین بیش از پیش تحلیل و بررسی شود تا ارزیابی اینکه چرا آمریکا به دنبال تغییر رئیس جمهور اوکراین آن هم در چنین شرایطی است، واقعی تر باشد.


کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: روسیه در حال عملیات ویژه نظامی در اوکراین و سیاست دو کشور ایجاد تزلزل در موقعیت رقباست که در موضع گیری رؤسای جمهور دو کشور نمود دارد؛ بنابراین اینکه روسیه به دنبال تزلزل در جایگاه ریاست جمهوری اوکراین فاش کردن این موضوع باشد که آمریکا نیز چنین نظری دارد، طبیعی است؛ لذا روسیه نیز به دلایل مختلف یافته های نهادهای امنیتی –اطلاعاتی خود را مبنی بر وجود تضارب آرا و تضاد میان دولتمردان غربی و زلنسکی اطلاع رسانی می کند. موضوع حائز اهمیت اینکه باید بررسی شود چرا دولتمردان آمریکایی به دنبال جایگزینی فرد دیگری به جای زلنسکی هستند.


مکی گفت: موضوع مهم برای سیاستمداران، دولتمردان و تأثیرگذاران در سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا، زلنسکی نیست؛ بلکه موضوعات مختلف اوکراین است که دنیای غرب ازجمله آمریکا درگیر آن شده اند.


مرتضی مکی گفت: امروز غربی ها به خوبی می دانند جنگ اوکراین و حمایت از این کشور به چالشی بزرگ برای آمریکا و ناتو تبدیل شده است و با وجود اینکه می دانند تغییر زلنسکی به رفع چالش کمک نمی کند، دنبال راهکار هستند و همچنان نمی دانند چه باید کرد.


کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد: فردی که بخواهد جانشین زلنسکی شود، قطعاً اولویت اصلی اش تنظیم راهبرد دقیقی برای جنگ اوکراین است، زیرا یک پنجم از خاک این کشور به تصرف روسیه درآمده و اوکراینی ها انتظار دارند رئیس جمهور برای پایان دادن به جنگ و آزادسازی مناطق تحت تصرف اقدام کند.


مکی تصریح کرد: فردی که جایگزین زلنسکی می شود، در صورتی که غرب راضی به تداوم حمایت مالی و نظامی از اوکراین نباشد، نمی تواند حمایت دولت های غربی را دریافت کند، اما مردم اوکراین همچنان خواهان رئیس جمهوری هستند که بتواند حمایت دولت‌های غربی را برای جنگ اوکراین جلب کند.

فردی که بخواهد جانشین زلنسکی شود، قطعاً اولویت اصلی اش تنظیم راهبرد دقیقی برای جنگ اوکراین است


وی معتقد است: ناتو و آمریکا نسبت به ارسال کمک‌ها به اوکراین دچار تردید یا بلاتکلیفی شده اند، پس موضوع اصلی غرب وجود یا تغییر زلنسکی نیست، بلکه موضوع مهم اینکه غربی ها نمی دانند تا چه زمانی باید از اوکراین حمایت کنند و چگونه باید این کشور را تا مدت زمان نامشخصی مورد حمایت مالی قرار دهند.

 


کارشناس مسائل بین‌الملل بیان داشت: دنیای غرب دچار تردید شده که چشم انداز جنگ اوکراین چیست، تا چه زمانی مجبور به حمایت از اوکراین هستند و منابع مالی را چگونه بدون اینکه بر اقتصادشان هزینه های بسیاری تحمیل شود و باعث اعتراض مردم نشود، تامین کنند.


مکی تأکید کرد: نگرانی ها نسبت به تداوم جنگ و کشیده شدن پای غربی ها به لحاظ مختلف به جنگ برجسته ترین موضوعی است که گرایش های سیاسی را در داخل کشورهای غربی دچار هراس جدی کرده و آنها را به نتیجه یکسان رسانده است که این روند می تواند به ابرچالشی برای غرب تبدیل شود.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده